Nieuws

Schuur vondsten

Op ontdekking in de schuren en bijgebouwen vinden we allerlei leuke oudheden. Wat denk je van deze hutkoffer? Verder vinden we een oude scheuter, melkkrukje, brocante paneeldeuren, een hooikar. Prachtig om terug te laten keren in het nieuwe pand!

Old timers!

Voor de liefhebbers van oude auto's is er genoeg te zien in Zweden. Behalve een treffen hier en daar is er elke vrijdagavond een bijeenkomst/parade van oude auto's in Ekshärad.
Terwijl je op het terras van je pizza geniet komen ze meerdere keren enthousiast voorbij!

Bouwen aan de toekomst!

Een van de "projecten"; een beton vloer in onze garage. Vanuit hier worden straks de mooiste elementen gemaakt voor het huis! 

Het leven in Zweden

Hout uit eigen bos; we moeten er toch warm bij zitten! Dus alvast voorbereiden voor volgend winterseizoen! De jongens vinden het heerlijk om buiten mee te helpen.

Onze droom

Dat is samen met onze jongens, Luuk en Ties een mooi leven opbouwen. Wat ongedwongener, met meer tijd voor elkaar. Volop natuur, volop avontuur.

Via deze site willen we jullie graag laten delen in onze droom. Vind je dit leuk? Zet de site in je favorieten en check regelmatig onze update!
Aangekomen bij ons nieuwe onderkomen. Nouja nieuw? Het huis dateert uit 1909!

Natuur

We hebben allemaal een passie. En dit is de mijne! Ik kan eindeloos genieten van mooie uitzichten, kleine bloemetjes en zoemende bijen. Wat een geweldige verrassing dat er ineens twee biologen bij ons aan de deur stonden. Op ons erf groeit Mosippa! Een beschermd anemoontje met prachtige bloemetjes! Wat een kadootje!

De omgeving

Munkfors- Gamla Bruket

Goed te bereiken per fiets, ligt in Munkfors een goed bewaarde molenomgeving met een geschiedenis die teruggaat tot 1670. Je kan er wandelen, het museum bezoeken, er is een loppis (tweedehands zaak), kunstgalerie en een koffiebarretje. Een super dagje uit! Zie bovenstaande foto's of lees meer via de knop hieronder.

Sunne- Rottneros Park 

Sunne is een charmant stadje aan het water, daar in de buurt is een mooi park aangelegd. Met bloemenpracht, watervalletjes, laantjes, fonteinen en vijvers. En niet te vergeten een geweldige (grote!) speeltuin compleet met skelters, vlotten en tokkelbaan. Met een gevulde picknick mand komt jong en oud hier de dag wel door! Trouwens er is ook een barretje en een winkeltje.

Ekshärad- Moose Park

Wij kunnen tips geven over waar elanden te spotten, gewoon met de auto, de fiets of zelfs te voet. Maar mocht het nu zo zijn dat je trefzekerheid wil? Bezoek dan de elandenfarm! De gids raakt niet uitgepraat over de dieren en je kan ze zelfs aanraken en voeren! Gegarandeerd een leuke foto hier! En als je het hek er niet op zet kan je je vrienden thuis laten geloven dat je hem in het bos tegen het lijf gelopen bent! 

Super dankbaar zijn wij voor onze geweldige familie, lieve vrienden, geweldige gasten en gezellige bezoekers die ons deze zomer een bezoek hebben gebracht. De handen uit de mouwen en zie hier, we zijn al een heel eind gevorderd met onze verbouwing! Deze zomer hebben we hard gewerkt! Daarnaast hebben we natuurlijk ook leuke dingen gedaan die niets met verbouwen te maken hebben.. :)

De voortgang

Inmiddels is het huis wind en waterdicht. Maar goed ook, want Koning Winter is gearriveerd! 
Nu binnen aan de slag! Wanden maken, isoleren, spijkeren en schroeven! Het vakantie-appartement begint vorm te krijgen! We gaan ervan uit hier in de zomer van 2023 onze eerste gasten te kunnen ontvangen. Dat wordt leuk! 
Vraag vrijblijvend naar de voorwaarden!

2022

Wauw! Wat is er veel gebeurd! De verbouwing vordert gestaag, de buitenschil is bijna af en binnen gaan we de komende koude maanden weer druk aan de slag!
De moestuin, de camperplaats en het vakantiehuis; wat doet dat het allemaal goed! Dankbaar zijn we, voor de mooie oogst en onze lieve gasten!
Maar er is ook nieuws in ondernemersland! Rutger heeft de opstart gerealiseerd van 
Härlig Heden Bygg Service!